Hans Samson

Samen met de mensen die blijven vastlopen in hun (vaak onbegrepen) fysieke en psychische klachten, onderzoeken we samen waar deze klachten voor staan in mentaal, emotioneel en spiritueel opzicht. Door goed te luisteren naar lichaam en geest, onderzoek je en vind je nieuwe wegen om met je klachten/beperkingen om te gaan. Deze buigen we om naar jouw mogelijkheden die we samenvatten in jouw doelstellingen voor de therapie en coaching.

Deze positieve en tevens liefdevolle benadering is gefundeerd op mijn spirituele levenshouding die mij bij al mijn therapeutisch werk ondersteunt. Ik weet uit mijn persoonlijke en jarenlange werkervaring wat het effect hiervan is en dat fascineert mij nog steeds.

Inmiddels word ik binnen de (online) therapeutische sessies ondersteund door Joyce Michielsen, ervaringsdeskundige, spaceholder en lichaamswerker i.o. die zorgt voor een veilige setting, zodat ik samen met jou volledig kan focussen op het behandelproces. Indien wenselijk kan zij zorgdragen voor verslaglegging van de sessies zodat kernpunten, tussen de sessies in, onder jouw aandacht kunnen blijven.

Joyce levert door haar kennis van Zakelijk Human Design sneller en diepgaander informatie over jou als individueel persoon. Waardoor we nog gerichter kunnen behandelen.
Ook kan zij aanvulling geven op het therapeutisch proces, middels het werken met het lichaam.

Professionele ontwikkeling
Al vanaf mijn eerste kennismaking met de fysiotherapie raakte ik geboeid door de werking van lichaam en geest. Na mijn afstuderen in 1973 als fysiotherapeut heb ik daarom vele andere vakinhoudelijke en aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd.

De voornaamste zijn: postacademiale specialisatie Psychosomatische Fysiotherapie, Professioneel Begeleider, NLP-workshops, Usui® und Tera Mai Reiki®-Master, Theta Healing®, Nu-Methode®, MIR-Methode®, EMDR, Hartcoherentie, Somatic Experiencing® Practitioner, Biofeedback, Integral Somatic Psychotherapy en SATé®. Daarnaast hanteer ik de grondslagen van de NARM® die uitgaat van een verbondenheid van de psychische en neurofysiologische structuren van ons menselijk wezen.

Werkervaring
Meer dan 35 jaar werkte ik in een (poli)klinisch revalidatiecentrum. Ik werd gegrepen door de lichamelijke en geestelijke veerkracht van de mens, zeker als hij of zij zich gesteund voelt. Vele jaren was ik docent aan de opleiding Fysiotherapie in Den Haag en binnen diverse opleidingen voor verpleging en verzorging. Ook als podoloog en gehandicapten-sportbegeleider ben ik lang actief geweest.

Mijn eigen praktijk heb ik sinds 1992, met de focus op psychosomatische (fysio)therapie. Inmiddels is dit uitgebreid met de andere op deze site genoemde aandachtsgebieden.

Curriculum vitae Hans Samson